Felgyulladt az erdő Kiskunhalas külterületén

Több mint száz tűzoltó vonult ki Kiskunhalas külterületére csütörtök este, ahol mintegy kétszáz hektáron égett a fenyves és vegyes erdő - közölte a katasztrófavédelem július 21-én este.
A lángok a fák koronájába is belekaptak. A tűzoltók vízsugarakkal, homokkal és kéziszerszámokkal próbálták meg eloltani a lángokat. A munkálatokat erőgépek is segítették. Korábbi közlés szerint a tűz tanyákat veszélyeztet.

Több mint száz tűzoltó oltotta a lángokat Kiskunhalas külterületén, ahol mintegy kétszáz hektáron égett a fenyves és vegyes erdőForrás: MTI/Donka Ferenc

Nehezíti az oltást a szél és a rosszul járható, erdős terep. A helyszínen vannak a kiskunhalasi, a kiskunmajsai, a kiskőrösi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a bajai, a szekszárdi, a ruzsai, a kisteleki és a szegedi hivatásos, a soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók.

Frissítés: péntek (július 22.) 09:49-kor azt közölte a katasztrófavédelem, hogy még mindig oltják a lángokat Kiskunhalason. A tűzoltók egész éjjel a helyszínen dolgoztak a lángok továbbterjedésének megakadályozásán, valamint füstölő, izzó részeket szüntettek meg. Az erősödő szél és a rosszul járható terepviszonyok nehezítik a tűz oltását. A felderítésbe drónt is bevontak.

Délután 14:04-kor még mindig nagy területen lángol az erdő Kiskunhalas határában. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a kiskunhalasi és a kiskunmajsai hivatásos, valamint a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók. Az egységek oltják a lángokat. A helyszínre tartanak még a kiskőrösi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a ruzsai és a szegedi hivatásos tűzoltók is, írja a katasztrófavédelem.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek