Videó: Hatalmas a tűz a horvátországi Šibeniknél, hajókkal mentik az embereket

Hatalmas tűz ütött ki a horvátországi Šibenik és Vodice település között, ahol drámaira fordult a helyzet. Átterjedt egészen a Prokljanski-tó partján fekvő Raslinára is. A lakóépületek is veszélybe kerültek, és a tüzet még nem sikerült ellenőrzés alá vonni, bár a levegőből is oltanak. Sok magyart érint a hír, akik a közösségi médiából érdeklődnek, hogy elinduljanak-e nyaralni. Egyelőre nincsenek jó hírek.

A zatoniak üzenik, hogy a házaikat már nem tudják megmenteni, de kérik, segítsék, támogassák őket. Danijel Mileta, Šibenik alpolgármestere, a helyi polgárvédelmi stáb parancsnoka közölte, hogy hajókkal kezdték evakuálni Zaton és Raslina lakosait. Szerinte az elmúlt tíz évben soha nem volt nagyobb veszélyben a polgárok élete.

A Večernji list tudósítása szerint a nőket és a gyermekeket menekítik, míg a férfiak a helyszínen maradnak, hogy oltsák a tüzet.

Egy šibeniki olvasó azt írta, hogy a tűz környékén sárgára színeződött az ég, a levegőben pedig bűz terjeng. A szemtanúk szerint hamu hullik az égből. A helyszíni tudósítók beszámolói szerint Zatonban eluralkodott a káosz – írja az szmsz.press.

(Forrás: Giuseppe Conte / Facebook - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek