Lezuhant a világ egyik leghíresebb sziklamászója Mexikóban

Lezuhant és halálra zúzta magát az amerikai Brad Gobright, a világ egyik leghíresebb sziklamászója a mexikói Potrero Chico hegyen - írja az MTI. A kaliforniai mászó mintegy 300 métert zuhant a Monterrey közelében lévő híres sziklamászó-paradicsomban.

Potrero Chicóban ilyenek a sziklákForrás: MaxWeininger/pixabay.com

A Rock and Ice című szaklap szerint a 31 éves Gobright "a világ egyik legelismertebb, kötél nélküli szóló sziklamászója volt. Hírnevét annak köszönhette, hogy 2017-ben gyorsasági rekordot állított fel az amerikai Yosemite nemzeti park El Capitan sziklájának megmászásakor.

Gobright egy honfitársával, Aidan Jacobsonnel tartott lefelé egy kétnapos mászás után egy különlegesen veszélyes helyen. A Sendero Luminoso nevű, szinte teljesen sima falon ereszkedtek le ugyanannak a kötélnek a két szárán, amikor a baleset történt - mondta el Jacobson, aki szintén lezuhant, de kisebb távolságból és túlélte a balesetet.

Nem tudni, mi történt pontosan. A BBC egy statisztikára hivatkozva azt írja, az észak-amerikai mászóbalesetek több mint negyede a hasonló technikájú leereszkedések közben történeik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek