Újabb fényképes bizonyíték került napvilágra a hazánkba tévedt medvéről

Miután tegnap mi is beszámoltunk a Nógrád megyében kóborló medvéről, mára újabb információk derültek ki a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park sajtóleveléből és Aszód város közösségi oldaláról. Már nem csak a medvetappancsokat látni a fotókon, hiszen a május 25-én Acsa és Püspökhatvan között észlelt barnamedve létezését immár egy Iklad közelében készült felvétel is jól bizonyítja. Az Iklad melletti Aszód közelében is látták a medvét, a város közösségi oldala szerint az állat kora hajnalban az aszódi temető mellett időzött több mint két órát.

A kép illusztrációForrás: Alexas_Fotos/pixabay.com

A Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság ismét felhívja a térség lakossága és a kirándulók figyelmét, hogy ne látogassák a környék erdőségeit. Az erdőgazdaság és a nemzeti park szakemberei továbbra is fokozott ellenőrzéseket tartanak, hogy nyomon követhessék az állatot – olvasható a közleményben. A valószínűleg magányosan kóborló medvét Iklad község határában, a helyi vadásztársaság leshelyének környékén kihelyezett vadkamera rögzítette 26-án, hajnali három óra tájban.

Medveles Ikladon / éjjellátó kamera-felvételForrás: parkerdo.hu

Az állat két órán keresztül tartózkodott a településtől keletre található erdőfoltban, mintegy húsz kilométerre a tegnapi észlelés helyszínétől, az Acsa és Püspökhatvan közötti úttól. A Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei fokozott, közös ellenőrzéseket tartanak a térségben, hogy az állat tartózkodási helyét minél pontosabban nyomon követhessék. A Gödöllői Erdészet területén a szakemberek jelenléte mellett vadkamerák is üzemelnek, melyek a nap 24 órájában rögzítik az eseményeket.

A Pilisi Parkerdő és Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság fokozott figyelemre inti a környék – tehát a Galga-völgy déli, a Gödöllői-dombság északi része és a Cserhátajla – lakosságát és a kirándulókat, és kérik, hogy ne látogassák a környék erdeit. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek