Ez az egzotikus ország két év után újra fogadja a nemzetközi turistákat

Közel két évvel azután, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt lezárták Indiát, idén március 27-től újra fogadják és indítják a nemzetközi repülőjáratokat. India nemrégiben megszüntette a belépéshez kötelező negatív koronavírus tesztet és a kötelező karantént is 82 országból érkező, teljesen beoltott utasok esetében.

Bő két hét múlva az utolsó akadály is elhárul a nemzetközi turizmus újraindulása előlForrás: D Mz/Pixabay

"Az érdekeltekkel folytatott tanácskozás után és a járványügyi adatok javulását szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy március 27-től újraindítjuk a nemzetközi utazásokat" – jelentette be kedden Jyotiraditya Scindia légiközlekedési miniszter a Twitteren.

A járvány által erősen sújtott légi közlekedési és vendéglátóipar üdvözölte a nemzetközi járatok tavaszi újraindításának hírét.

Indiának jelenleg 37 országgal, köztük az Egyesült Államokkal és az Egyesült Királysággal van buborékrepülési megállapodása, ezek március 27-én, a menetrendszerű járatok visszaállításával megszűnnek majd. India még a járvány berobbanásakor, 2020 márciusában törölte a nemzetközi járatokat, írja a turizmus.com az Economic Times cikkére hivatkozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek