Szilveszterkor 16 fokra is számíthatunk, de az ónos eső is visszaköszön

Az előrejelzések szerint kedden erősen felhős, párás, több helyen tartósan ködös idő lesz. Északon hószállingózás, ónos szitálás, délen szitálás fordulhat elő. Késő estétől északnyugat felől vegyes csapadék érkezik. A délkeleti szél csak néha élénkül meg. -1 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: Shutterstock.com

Szerdán az erősen felhős, vagy borult égből északnyugat felől több hullámban várható csapadék: az ország nagy részén eső lesz, de az Északi-középhegység térségében hó, ónos eső is előfordulhat. Estére elhagyja hazánk térségét a csapadéktömb, de záporok még ekkor is lehetnek. A nyugati szél többfelé lesz élénk. +2 és +9 fok közé enyhül a levegő.

Csütörtöktől beborul az ég, párás, főleg keleten tartósan ködös időre számíthatunk. Nyugat felől elszórtan lehet szitálás, ködszitálás. Többfelé lesz élénk a nyugatias szél. +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szilveszter napjának első felében többfelé, délután inkább már csak a keleti országrészben valószínű eső, záporeső. Délnyugaton sűrű ködfoltok képződnek. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. 5 és 16 fok között alakul a maximum - olvasható a Köpönyeg oldalán.

Újév napján a többfelé erős, helyenként viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, legalább pár órás napsütés mindenhol lesz. +10 fok körüli enyhe idő lesz, de délutántól jelentősen csökken a hőmérséklet.

Forrás: darioayala / Shutterstock.com

Mindezek mellett, az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn hajnalban, az ónos eső veszélye miatt ismét több déli járásra kiadta a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat. A vészjelzés szerint Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Baranya megyékben adtak ki harmadfokú (piros) riasztásokat. Ezeken a területeken a következő órákban tartós és jelentős mennyiségű ónos eső várható.

Korábban a katasztrófavédelem azt kérte: azokon a területeken ahol narancs, vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak. Piros riasztás esetén az utak járhatatlanok, a járművek irányíthatatlanná válnak - hívták fel a figyelmet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek