Tömeges fertőzés történt egy céges bulin, léptek a hatóságok

Több mint 120-an vettek részt a megújuló energiával foglalkozó Scatec cég karácsonyi buliján, melyet egy hete tartottak Oslóban. A partira csak beoltottan és negatív teszttel mehettek el az emberek, de így is megfertőződött a résztvevők mintegy fele, akik közül 15-20 ember kaphatta el az omikron variánst - derül ki a nytimes.com cikkéből.

A kép illusztrációForrás: New Africa/shutterstock.com

A partinak egy Oslo központjában található, Louise nevű étterem adott otthont november 26-án, épp azon a napon, amikor az Egészségügyi Világszervezet az omikront „aggodalomra okot adó változatnak" minősítette, és sok ország megkezdte határainak lezárását a dél-afrikai utasok előtt. Az az alkalmazott, akinél először mutatták ki a variánst, a cég egy fokvárosi regionális irodájában járt nemrégiben.

A változat további terjedésének megfékezése érdekében a norvég kormány csütörtökön további korlátozásokat jelentett be Oslóban és környékén. Eszerint minden olyan helyen maszkot kell viselni, ahol egymástól nem lehet távolságot tartani, így például a metrón, buszokon, üzletekben is. Aki teheti, annak vissza kell térnie home office-ba, a rendezvényeken maximum százan vehetnek részt, kivéve az ültetett eseményeket, amelyeken legfeljebb 600 fő tartózkodhat egyszerre. Alkoholos italokat csak asztalnál lehet felszolgálni, az éttermekben és rendezvényeken pedig regisztrálni kell a vendégeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek