Emlékeznek még az éjszakai kijárási tilalomra? Visszatért!

Olaszországban, Trentino-Alto Adige (Dél-Tirol) tartományban jelentették be először, hogy ismét visszatér az éjszakai kijárási tilalom, méghozzá 20 órától reggel 5-ig. Emellett kötelező lesz az FFP2 típusú maszk használata az üzletekben, és lezárják a kulturális és sportlétesítményeket is - jelentette be Arno Kompatscher, a tartomány elnöke.

Trento városaForrás: Shutterstock.com / saiko3p

A szigorítás egyelőre húsz önkormányzat területén lép életbe a több mint egymillió lakosú régióban, és december 7-ig biztos, hogy érvényben marad. A területen a korábban bevezetett kijárási tilalmat június 7-én vonták vissza - olvasható az MTI hírében.

A tartomány elnöke szerint a vidéken az utóbbi egy héten megugrott a járvány terjedését mutató úgynevezett incidencia: 100 ezer lakossal számolva az újonnan azonosított betegek száma meghaladta a nyolcszázat. Hozzátette, hogy a lakosság 18 százaléka továbbra is megtagadja az oltást.

Az előírások között szerepel még az is, hogy a vendéglátóhelyek zárt terében asztalonként legfeljebb négy vendéget ültethetnek le. A bárok, éttermek pedig este hat óráig tarthatnak nyitva. Bezárják kapuikat a színházak, a mozik, valamint a sportlétesítmények, és kötelező lesz betartani a biztonsági távolságot a szabadtéri sporttevékenység esetén is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek