Tragédia: egy négytagú család megfulladt egy luxusszálloda szaunájában

A 60 éves Szergej Burenkov és 58 éves felesége, Natalia Burekova pihenni érkeztek az albániai Qerret település homokos tengerpartján fekvő, elbűvölő, 5 csillagos üdülőhelyre, a Gloria Palace Hotelbe 31 éves lányukkal, Kátyával, és annak 37 éves párjával, Nikita Belousovval. Nem sokkal a bejelentkezésük után azonban tragédia történt: mind a négyüket holtan találták a szálloda szaunakomplexumában.

A Gloria Palace az egyik legmenőbb hotel egész AlbániábanForrás: Gloria Palace/Facebook

A család italokat és ételeket rendelt a szaunakomplexumba, de mire egy felszolgáló kivitte a rendelést, már egyiküket sem találta életben. Az albán médiában megjelent hírekben a felszolgáló elmonta, hogy ő többször kiabált nekik, mikor elkészült az italokkal és a gyümölcsökkel, de miután senki nem válaszolt neki, belépett a szaunába, és meglátta őket. Egyikük a napozóágyon feküdt, ketten a szaunapadokon, a negyedikük a medence szélén.

A tiranai orosz nagykövetség a halál okát kivizsgálta, mely szerint fulladás következtében vesztették életüket – közölte egy orosz diplomáciai forrás.

A jelentések szerint a szálloda teljes személyzetét kihallgatták. Vizsgálatok folynak annak megállapítására, hogy történt-e műszaki hiba a szauna szellőztető rendszerében, vagy a szálloda személyzete nem gondoskodott-e megfelelően a vendégekről, illetve az áldozatok alkoholfogyasztását is ellenőrzik – írja a Daily Star.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek