Újabb, a korábbinál is erősebb földrengés rázta meg Krétát

Kedden délután a Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű földrengés sújtotta Krétát - jelentette az athéni Geodinamikai Intézet.

Egy összeomlott kápolna az október 12-i földrengés után Zakros falu közelébenForrás: AFP/Costas Metaxakis

A tenger alatti rengés epicentruma mintegy 23 kilométerre volt a sziget délkeleti partjától. Komoly aggodalmakra ad okot, hogy a környéken élők még mindig csak próbálnak felocsúdni a szeptember végi, 5,8-as erősségű földrengésből, de tegnap 12.24-kor még annál is erősebb rengést élhettek át. A múltkori katasztrófában egy ember életét vesztette, a tűzoltóság mostani közlése szerint viszont személyi sérülésekről eddig még nem érkezett hír. Ugyanakkor folyamatosan érkeznek bejelentések az épületek rongálódásáról, különösen Sitia település környékéről. A helyi média szerint a keddi rengés az utcára zavarta az embereket az otthonaikból.

A földmozgás szélesebb régióban is érezhető volt, Kasos, Kárpáthosz és Rodosz szigeteken is, amit számos utórengés követett.

Efthymis Lekkas, szeizmológus az ERT állami műsorszolgáltatónak elmondta, hogy a keddi földrengés nem ugyanabból az epicentrumból érkezett, mint ami Heraklion régiójában, szeptember 27-én – írja greece10best.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek