Baleset történt a moszkvai Bolsoj színházban, előadás közben meghalt egy színész

Operaelőadás közben balesetben meghalt egy színész szombat este a Moszkvai Nagyszínházban, Nyikolaj Rimszkij-Korszakov Szadko című operájának előadásán - adja hírül az MTI. Egyes hírügynökségek azt írták saját értesüléseikre hivatkozva, hogy egy leszakadt díszlet okozta a 37 éves színész halálát. Az Interfax ezzel szemben úgy tudja, a férfi a díszletcserekor nem vette észre, amint fentről eresztik le a színpadi rámpát, és a szerkezet agyonnyomta.

A Bolsoj épülete - illusztrációForrás: Ciroja/pixabay.com

Egyes nézők azt hitték, hogy ez a jelenet része volt, és csak akkor döbbentek rá, hogy súlyos baleset történt, amikor valaki mentőért kiáltott. A haláleset miatt megszakították az előadást, a rendezők arra kérték a nézőket, hogy hagyják el a termet.

Mint a moscowtimes.com híréből kiderül, videó is készült a tragikus jelenetről, melyen az látható, hogy amint a díszlet leereszkedik, az előadók integetni kezdenek. A közönség egyik tagja azt is elmondta, hogy hirtelen hallotta, amint orvosért illetve mentőért kiáltanak, mert valakit megütött a díszlet. Mint mondta, a zenekar abbahagyta a játékot, alig egy perc múlva bezárult a függöny, és a közönséget távozásra kérték.

Nikolai Tsiskardze, a Bolsoj fő táncosa elmondta, biztos abban, hogy nem az előadó hibázott, hanem a színház technikai személyzete. Hozzátette, hogy „a színfal mögött lenni maga a pokol, a táncosok rendszeresen botladoznak a feldőlő díszletek és lépcsők között, emellett nincsenek ablakok és szellőzés". A Moszkvai Nyomozóbizottság vasárnap reggel vizsgálatot indított az ügyben.

Nyolc évvel ezelőtt, 2013 júliusában is történt halálos baleset a Bolsojban: akkor egy hegedűs halt meg, beleesve a zenekari árokba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek