Nagyot rengett a föld éjszaka Horvátországban

Erős földrengés volt Dalmáciában, Splittől északra, amelyet Split és környékének lakói érezhettek leginkább tegnap este 22 óra körül. Az első jelentések szerint a rengés erőssége a 5,1 volt (a 5,0–5,9 közötti magnitudójú rengéseket közepes erősségűként értékelik), később ezt az értéket 4,6-ra módosították.

Split lakóit meglepte az esti rengés - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Michelle Maria

A földrengés középpontja mintegy 39 kilométerre volt Dalmácia fővárosától, Splittől, Trilj város közelében, a remegés pedig körülbelül 8 másodpercig tartott.

Splitben állítólag zörögtek az épületek, és a rengés Brač és Hvar szigetein is érezhető volt.

Eddig nem érkeztek jelentések áldozatokról vagy jelentős károkról. A trilji tűzoltóság, amely az epicentrumhoz közeli városban található, viszont közzétett egy frissítést és egy kérést, amelyben az áll, hogy mivel rövid idő alatt több mint 200 hívás érkezett be hozzájuk, kérik, hogy csak sürgős esetben tárcsázzák a segélyhívót, mert elveszik azoktól a lehetőséget, akiknek valóban segítségre van szükségük. Hozzátették, hogy eddig nem kaptak bejelentést károkról, kivéve egy kisebb földcsuszamlásról a Trilj-Bisko szakaszon – írja a total-croatia-news.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek