Krétán éjszakai kijárási tilalom lép életbe, Törökország szigorít

Az emelkedő fertőzésszám miatt Kréta három régiójában éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, emellett a bárokban is megtiltották a zenélést - adja hírül a turizmus.com a kleinezeitung.at hírére hivatkozva. Az athéni kormány hétnapos éjszakai kijárási tilalmat rendelt el a krétai Rethymno régióban, valamint Chania és Heraklion régióban hét-hét nappal meghosszabbította a már létező korlátozást. Ugyanez érvényes Zakynthos szigetére.

Hanía, KrétaForrás: NurPhoto via AFP/Nikolas Kokovlis

Ezáltal Kréta legnagyobb részében éjszakai kijárási tilalom van életben, csak a sziget legkeletibb régiója, Lasithi nem érintett. A korlátozások értelmében éjjel 1 és hajnali 6 óra között alapos indok nélkül nem lehet kimenni az utcára. Kivételt csak a vészhelyzetek és az éjszakai munka jelent. Ezenkívül a bárokban nem szabad zenét játszani, elkerülendő, hogy az emberek szorosan egymás mellett táncoljanak.

Törökország több területen kötelező tesztet rendel el az oltatlanoknak

Az iskolákban szeptember 6-án indul a jelenléti oktatás, és azoktól a tanároktól, illetve iskolai dolgozóktól, akik nem oltatják be magukat, hetente legalább két negatív PCR-teszt bemutatását követelik meg. Hasonlóan rendszeres negatív tesztet kérnek az oltatlan egyetemi hallgatóktól és alkalmazottaktól is. Az oltatlanoknak negatív tesztre lesz szükségük továbbá a belföldi repülő- és buszjáratok igénybevételéhez, valamint a koncertekre, a színházakba, a mozikba, valamint egyéb közösségi eseményekre történő bejutáshoz is - derül ki az MTI híréből.

Az állami kórházakban a tanárok és az iskolai dolgozók ingyen elvégeztethetik a PCR-teszteket. A 83,6 milliós országban jelenleg a kínai Sinovac, valamint az amerikai-német Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával végzik a lakosság immunizálását. A kétdózisú oltóanyagok első adagját eddig 45 millió 336 ezer, míg a másodikat 34 millió 481 ezer ember kapta meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek