Egy zavart férfi bemászott a budapesti reptér kerítésén

Folyamatban vannak az intézkedések azzal a férfivel szemben, aki augusztus 9-én 19 óra 14 perckor a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kerítésén egy őrbódéra felmászva átugrott, majd a védelmi rendszert rángatni kezdte – írja a police.hu 

Forrás: Joxy~commonswiki /Wikipedia

Az esetet észlelve a reptér fegyveres biztonsági őrei azonnal a helyszínre mentek, a férfi azonban agresszíven lépett fel velük szemben, és egy fémrúddal hadonászni kezdett. A zavart állapotban lévő embert az egyenruhásoknak sikerült ártalmatlanná tenniük, majd megbilincselniük. Időközben – a biztonsági szolgálat riasztása alapján – a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság járőrei is odaértek a férfihez, akihez mentőt hívtak.

Elsőként a reptér mentőszolgálata látta el a személyt, akiről időközben kiderült, hogy a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása miatt büntetőeljárást folytat vele szemben. A 35 éves budapesti férfit végül az OMSZ munkatársai – rendőrjárőrök kíséretében – kórházba szállították. Az RRI vizsgálja az eset körülményeit – zárták közleményüket.

Ezek is érdekelhetnek