Lövöldözés volt a vancouveri reptéren

  Vasárnap lelőttek egy 28 éves férfit a vancouveri nemzetközi repülőtér richmondi induló termináljának közelében, a kanadai hatóságok szerint bűnbandák közti leszámoláshoz lehet köze a gyilkosságnak. Az áldozatot ismerték a rendőrök - adja hírül az apnews.com.

  A vancouveri repülőtér - illusztrációForrás: Anadolu Agency via AFP/Mert Alper Dervis

  A rendőrök az autó után hajtottak, melyben feltételezhetően az elkövetők menekültek, akik közben még rájuk is lőttek. Legalább kettejüknek sikerült elmenekülniük, a rendőrök nem sérültek meg, bár ők nem nyitottak tüzet, mert járókelők is voltak a környéken. Később körülbelül 28 kilométerre egy égő autót találtak.

  A repülőtér nemzetközi és belföldi induló termináljának egy részét lezárták, és a környező boltoknak is be kellett zárniuk. A rendőrség szemtanúk és videofelvételekkel rendelkezők jelentkezését kérte.

  Mint Bill Blair szövetségi biztonsági miniszter a Twitteren tett nyilatkozatában írta, a helyiek az elmúlt héten különösen gyakran voltak bandaháborúk tanúi, az elmúlt napokban több lövöldözés is történt Vancouver térségében, és két alkalommal fordult elő, hogy nappal lőttek le valakit forgalmas bevásárlóközpontokban. A rendőrség szerint mindkét esetben célzott gyilkosság történt, az egyik áldozat egy börtön munkatársa volt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek