Grúziába és Mongóliába is szabadon utazhatnak a beoltottak

Mongóliával és Georgiával is létrejött a megállapodás, így a hétvégétől karantén- vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a magyarok ezekbe az országokba – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban csütörtökön délelőtt.

Mongol sasvadászok az Altaj-hegységbenForrás: CW Pix / Shutterstock

"Ennek értelmében mindkét országgal kölcsönösen elismerjük egymás oltási igazolványait, a hétvégétől életbe léptetjük a szabad utazási rendszert, ami azt jelenti, a magyar és mongol, valamint a magyar és georgiai állampolgárok egymás országai között karantén- és tesztkötelezettség nélkül, szabadon utazhatnak" – fogalmazott Szijjártó Péter, majd hozzátette: folynak az egyeztetések a többi európai országgal is.

Megjegyezte: Európában Magyarország áll a legjobban az átoltottság tekintetében, "mi vagyunk a leginkább biztonságban, ezért mi tudunk a legjobban mozdulni, a többiek kevésbé". Jelezte, amint az európai országokkal zajló tárgyalások lezárulnak, bejelentik a megállapodásokat.

A mongol Hunnu Air légitársaság pedig a múlt héten jelentette be, hogy június 3-án és 12-én járatot indít Ulánbátor és Budapest között. A járatokon olyanok utazhatnak, akik megfelelnek a magyar beutazási szabályoknak, amelyek a mostani megállapodással még könnyebbé váltak. A légitársaság Embraer E190LR repülőgépei az elmúlt egy évben két alkalommal fordultak meg Budapesten – teszi hozzá cikkében az Airportal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek