Kormányinfó: május végétől lehet lagzikat tartani

A mostani számítások szerint a pünkösd utáni héten éri el Magyarország az ötmillió első oltást, ezért a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedések további enyhítéséről tárgyal – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Jöhet a násznép isForrás: Free-Photos / Pixabay

Gulyás Gergely bejelentette azt is, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt és az oltások számától függetlenül május 28-tól megtarthatók a lakodalmak, és június elsejétől a nyári táborok is. A miniszter elmondta, terveik szerint minden magyar állampolgár, aki külföldön, azaz az Európai Unió, az OECD, vagy a NATO tagállamában, továbbá Oroszországban és Kínában kapott oltást, az igazolások kormányhivatali bemutatása után kaphat magyar védettségi igazolványt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint június elejére vagy közepére azok is megkaphatják az oltást, akik csak nyugati vakcinát fogadnak el. Kitért arra is, hogy a védettségi igazolvány mellé elkészült applikáció, amelyről itt írtunk bővebben, hamarosan élesedik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek