Újabb két országba utazhatunk bármilyen oltással

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-videóban jelentette be, hogy Szlovéniával és Bahreinnel is megállapodás született arról, hogy "kölcsönösen elismerjük egymás oltási igazolásait, és szabad utazást engedünk országaink között a magyar és szlovén, valamint a magyar és bahreini állampolgároknak".

Szlovénia, MariborForrás: Rudy Balasko / Shutterstock

Mint mondta, "a Szlovéniával kötött megállapodás már a mai naptól érvényes, elismerjük tehát egymás oltási igazolásait függetlenül attól, hogy kit milyen oltóanyaggal oltottak be, tehát a Magyarországon felhasználási engedéllyel rendelkező valamennyi oltóanyaggal, így a kínai és orosz oltóanyaggal történő beoltottság esetén is szabadon lehet Szlovéniába utazni a magyar állampolgároknak. A technikai részletek a konzuli szolgálat honlapján találhatók meg".

A Bahreini megállapodás ugyanezeket foglalja magában, de az csak hétfőtől lesz érvényes. Mint a külügyminiszter hozzátette, Bahrein volt az egyik első ország, mely a Sinopharm oltóanyagát kezdte használni, és Bahreintől Magyarország is sok segítséget kapott dokumentációk illetve felhasználási tapasztalatok formájában, amikor elkezdte használni az oltást.

A hétvégén a külügyminiszter több tárgyalást fog folytatni, és reméli, hogy a jövő hét elején újabb megállapodásokat jelenthet be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek