Újabb két országba utazhatunk bármilyen oltással

  Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-videóban jelentette be, hogy Szlovéniával és Bahreinnel is megállapodás született arról, hogy "kölcsönösen elismerjük egymás oltási igazolásait, és szabad utazást engedünk országaink között a magyar és szlovén, valamint a magyar és bahreini állampolgároknak".

  Szlovénia, MariborForrás: Rudy Balasko / Shutterstock

  Mint mondta, "a Szlovéniával kötött megállapodás már a mai naptól érvényes, elismerjük tehát egymás oltási igazolásait függetlenül attól, hogy kit milyen oltóanyaggal oltottak be, tehát a Magyarországon felhasználási engedéllyel rendelkező valamennyi oltóanyaggal, így a kínai és orosz oltóanyaggal történő beoltottság esetén is szabadon lehet Szlovéniába utazni a magyar állampolgároknak. A technikai részletek a konzuli szolgálat honlapján találhatók meg".

  A Bahreini megállapodás ugyanezeket foglalja magában, de az csak hétfőtől lesz érvényes. Mint a külügyminiszter hozzátette, Bahrein volt az egyik első ország, mely a Sinopharm oltóanyagát kezdte használni, és Bahreintől Magyarország is sok segítséget kapott dokumentációk illetve felhasználási tapasztalatok formájában, amikor elkezdte használni az oltást.

  A hétvégén a külügyminiszter több tárgyalást fog folytatni, és reméli, hogy a jövő hét elején újabb megállapodásokat jelenthet be.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek