Medve támadt egy futóra a romániai üdülőváros mellett

Korábban kétszer is hírt adtunk arról, hogy a romániai Predeál síterepén medvével találkoztak össze a síelők, míg azonban az akkori esetek szerencsésen végződtek, a mostani eset tragédiával végződött - derül ki a foter.ro cikkéből.

Medve - illusztrációForrás: Alexas_Fotos/pixabay.com

Az eset a népszerű Prahova megyei üdülőhely, Azuga mellett történt. Egy azugai illetőségű, 39 éves férfi még vasárnap indult el kocogni az erdőbe, de nem tért haza. A családja hétfőig várt, akkor az édesapja hétfőn reggel értesítette a rendőrséget, hogy eltűnt a fia.

A hatóságok nagy erőkkel, több tucatnyi emberrel és keresőkutyákkal eredtek a nyomába, de egész nap hiába keresték, majd hétfőn este rábukkantak a holttestére. A férfi keresésében résztvevő hegyimentők és a Prahova megyei rendőrség egybehangzó közlése szerint arra lehet következtetni, hogy egy nagyvad – minden bizonnyal medve – támadta meg a férfit, és ez lehetett a halál oka is.

A beszámolók szerint a megyében idén ez már a negyedik medvetámadás, emellett Máramaros megyében is súlyosan megsebesített egy férfit a nagyvad, és Hargita megyében is történt hasonló incidens a közelmúltban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek