Angliában keményen megkérik az árát a nem indokolt határátlépésnek

Egy új jogszabály szerint, melyet várhatóan csütörtökön fog elfogadni a parlament, 5000 fontos ( több mint 2 millió 100 ezer forintos) bírságot kell fizetniük azoknak, akik nem létszükségletet érintő utazás miatt utaznak külfödre.

A Heathrow 2020 decemberébenForrás: AFP/Niklas Halle'n

Az Egyesült Királyság a járvány által egyik leginkább sújtott térség volt a világon, de ahogy nő az oltások száma, úgy csökken a halálesetek és a fertőzések aránya is. Mivel azonban a hétvégétől fokozatosan enyhíteni kezdik a lezárásokat, a kormány arra figyelmeztet, hogy az embereknek cserébe le kell mondaniuk a külföldi vakációzásról.

Nagy-Britanniában jelenleg tilos a külföldi utazás kivéve munka vagy oktatás céljából, esetleg egészségügyi okokból. A kormány azonban ezt az intézkedést felülvizsgálja, és május 17-től várhatóan  enyhít a korlátozásokon, de az új utazási bírságról szóló intézkedést a június végéig hatályos jogszabályok tartalmazzák, és abban az esetben lesz érvényes, ha a tilalmat mégsem enyhítik korábban. A bírság bevezetése egyelőre csak Angliára vonatkozik, de Skócia, Wales és Észak-Írország is követheti a példát - adja hírül a reuters.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek