Rengett a föld Új-Zéland partjainál, szökőárriadót rendeltek el

  Erős, 7,3-as magnitúdójú földrengést észleltek Új-Zéland Északi-szigetétől keletre helyi idő szerint pénteken kora reggel, ami miatt szökőárriadót rendeltek el – írja az MTI a Csendes-óceáni Szökőár Előrejelző Központ (PTWC) közleménye alapján.

  Forrás: holgerheinze0 / Pixabay

  Az amerikai földtani intézet (USGS) is eredetileg 7,3-asra tette a földrengés erejét, de később ezt 6,9-esre helyesbítette. Az UDGS szerint a rengés fészke tíz kilométeres mélységben volt. Az új-zélandi GeoNet tudományos ügynökség ugyanakkor 7,2-es erősségű földmozgásról számolt be, amelynek fészke 94 kilométeres mélységben volt. A PTWC szerint szökőárra a rengés epicentruma körüli 300 kilométeres térségben lehet számítani.

  Mindenki, aki partközelben érezte a hosszú, illetve erős földmozgást, haladéktalanul menjen a legközelebbi magaslatra, vagy keressen menedéket a lehető legtávolabb a sziget belsejében" – írta Twitter-oldalán az új-zélandi katasztrófavédelmi hivatal. Sérültekről és esetleges károkról egyelőre nincsenek értesülések.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!