Így változott az üzleti célú utazások szabályozása

Korábban hírt adtunk arról, hogy a járvány miatt várhatóan szigorodni fognak az üzleti utazások feltételei is, tegnap pedig megjelent a kormányrendelet, mely pontosítja az új szabályozást, és egyben módosítja a szeptember óta érvényben lévő rendeletet. 

A kép illusztrációForrás: jackmac34/Pixabay

Eszerint, mint a turizmus.com cikkéből kiderül, a továbbiakban a gazdasági, illetve üzleti céllal utazókra csak akkor vonatkozik a karanténmentesség, ha az Európai Unió tag- vagy tagjelölt államaiból, az Európai Gazdasági Térség vagy azzal azonos jogállású államok és az Egyesült Királyság irányából, vagy a rendeletben ezek mellett megjelölt államokból érkeznek, és hitelt érdemlően igazolják, hogy az utazás célja gazdasági vagy üzleti célú tevékenység.

A rendelet szerint tehát a következő államokból érkező, üzleti utazókra vonatkozik még karanténmentesség: Amerikai Egyesült Államok, Kína, Oroszország, India, Indonézia, Izrael, Japán, Koreai Köztársaság, Törökország, Ukrajna, Szingapúr, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek.

Ugyanezen országok állampolgárai, illetve azok, akik 90 napot meghaladó tartózkodásra jogosultak az említett országokban, szintén korlátozás nélkül léphetnek Magyarország területére gazdasági vagy üzleti célból - olvasható a kormany.hu oldalán.

A többi országból hazatérő magyar állampolgárokra mostantól ugyanúgy vonatkozik a tíznapos karantén, mint a turistákra, hiába igazolják az üzleti út tényét. Nem változott ugyanakkor az a jogszabály, hogy a hatósági karantén alól a beutazást követően Magyarországon készült negatív PCR-teszttel lehet felmentést kapni - egészíti ki a hírt a turizmus.com.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek