Emlékmű készül a Margit-híd mellett a hajókatasztrófa áldozatainak

  A 2019. május 29-én elsüllyedt Hableány sétahajó áldozatai előtt tisztelgő emlékmű a katasztrófa helyszínéhez közeli partszakaszon, a Széchenyi rakparton épül fel a Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezésében - adja hírül a pestbuda.hu.

  A Margit-híd a peti hídfő felőlForrás: kirandulo/commons.wikimedia.org

  Az alkotás a tervek szerint a tragédia második évfordulójára, májusra készül majd el, nettó 134,5 millió forintból. Az alkotást a Margit híd pesti hídfője mellett állítják majd fel, azon a mintegy 200 négyzetméteres helyen, ahol a katasztrófa után egyfajta spontán emlékhely alakult ki.

  Az 1949 óta működő Hableány sétahajó akkor süllyedt el, amikor előzés közben a Viking Sigyn szállodahajó a Margit híd alatt maga alá gyűrte. A dunai hajózás történetének egyik legsúlyosabb katasztrófájában 27-en haltak meg: a Hableányon utazó 35 dél-koreai utas közül 25-en, valamint a kishajó kétfős legénységének tagjai. Mindössze 7 embert sikerült kimenteni a vízből, egy utas holtteste azóta sem került elő, őt továbbra is eltűntként tartják nyilván.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!