Megjöttek a friss szennyvízadatok: csak 2 helyen emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

A Karácsony előtti időszakban, az 52. héten a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja a legtöbb vizsgált településen továbbra is stagnál. Növekvő tendenciát csak Debrecenben és Kaposváron mértek, míg a koncentráció Egerben, Győrben és Szombathelyen csökkent – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közölt heti jelentésben. Egy héttel korábban még nyolc településen mutattak ki növekvő tendenciát a koronavírusvírus szennyvízben mért örökítőanyagának koncentrációja kapcsán.

Koronavírus - illusztrációForrás: Andrii Vodolazhskyi/shutterstock.com

Ugyanakkor hozzáteszik, hogy emelkedett koncentrációt mértek Békéscsabán, Kaposváron, Szolnokon, Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin, Százhalombattán, Szekszárdon és Nyíregyházán.

A hétfőn reggel elérhető legfrissebb adatok szerint 609 újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és 114 többségében idős, krónikus beteg halt meg, amellyel az elhunytak száma 9161 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 134 344 fő, az aktív fertőzöttek száma 173 164 főre csökkent. Összesen 6 261 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 448-an vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavírus.gov.hu weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek