Egy településen nő, egyen pedig csökken a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben

  A 48. héten Szombathelyen növekszik a SARS-CoV-2 örökítőanyag mennyisége a szennyvízben. A vizsgálatok alapján Miskolcon csökken, míg a legtöbb településen stagnál a vírus mennyisége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ híréből.

  A kép illusztrációForrás: Ladanifer/shutterstock.com

  A koronavírus örökítőanyag-koncentrációja Békéscsabán, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron az előző héthez képest nem változott, továbbra is az átlagosnál magasabb. Az eredmények alátámasztják, hogy a járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős. Az egyéni felelősség szerepe továbbra is hangsúlyos a kockázatcsökkentésben, ezért kiemelten fontos a járványügyi szabályok fokozott betartása.

  Forrás: Barkovics Veronika/nnk.gov.hu

  Mint írják, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, és viseljünk maszkot, emellett gyakran és alaposan mossunk kezet.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!