Egy orrspray elpusztítja illetve hatástalanítja a koronavírust

A légúti betegségek terén szaktekintélynek számító, neves orvos által irányított új in vitro vizsgálatok alapján levont következtetés szerint az Xlear orrspray "hatékony (...) és a SARS-CoV-2 hatástalanítása céljára újra és újra alkalmazható eszköz, mely használatának eredményeként a fertőző vírus mennyisége a kimutatható szint alá csökken." Ezt a következtetést "két független kísérletsorozat is igazolja, melyeket eltérő laboratóriumokban, különböző vírustörzsekkel végeztek..." A virucid (vírusölő) hatást tanulmányozó vizsgálatokat független szervezetek finanszírozták - derül ki az OTS híréből.

A kép illusztrációForrás: Alliance Images/shutterstock.com

"A vírusölő hatást tanulmányozó vizsgálatok rávilágítanak arra a fontos szerepre, amelyet az Xlear játszhat a COVID-19-pandémia elleni küzdelemben" - jelentette ki Dr. Gustavo Ferrer, a kutatócsapat vezetője.

Az orrspray-k, mint amilyen az Xlear is, csökkentik a vírusterhet az orrban, ami kulcsfontosságú a COVID-19 elleni küzdelemben. A kutatások azt mutatják, hogy a COVID-19 elsősorban a felső légutakon keresztül fertőz, illetve terjed. Az orrbeli vírusteher csökkentése révén az orrspray-k segítik a SARS-CoV-2-fertőzés (COVID-19) súlyosságának mérséklését és terjedésének korlátozását - derül ki a jamanetwork.com-on olvasható tanulmányból.

Az Xlear alkotóelemei antivirális hatásúak, mely hatást a vírus orrban való megtapadásának gátlásával érik el. Ez a Tennessee Egyetem (University of Tenesseee) által a SARS-CoV-2-vel kapcsolatosan lefolytatott vizsgálat a következő következtetéssel zárult: "az antivirális orrspray-k ... hozzájárulnak a vírusteher ... csökkentéséhez ... a betegség progressziójának ... és terjedésének lelassításához ..."

Szakértők által értékelt (azaz ún. kollegiális lektorálásnak alávetett) esettanulmányok azt mutatják, hogy az Xlear segít a COVID-19 kezelésében is: A Miamiban működő Larkin Közösségi Kórházban (Larkin Community Hospital) végzett előzetes, feltáró vizsgálat szerint: "a COVID-19-ben szenvedő, tüneteket mutató betegek, akiket a [protokoll szerinti ellátás] kiegészítéseként [Xlear-rel] kezeltek, ... "gyors klinikai javulást" mutattak, és "esetükben [le]rövidült az idő .. amely a negatív COVID-19 PCR teszteredményig eltelt".

Az Xlear-t már több mint 20 éve használja több millió ember világszerte anélkül, hogy egyetlen bejelentés is történt volna bármiféle szignifikáns nemkívánatos eseményről az orrspray-vel kapcsolatban.

"Ezek a vírusölő hatást tanulmányozó, meglévő adatokra építkező vizsgálatok azt mutatják, hogy az Xlear nem pusztán antivirális (vírusellenes), hanem virucid (vírusölő) hatású is (azaz elpusztítja/hatástalanítja a SARS-CoV-2-t). Ennek az antivirális és virucid hatásnak a kombinációját ahhoz hasonlíthatnám, mint amikor egy bokszoló egymás után két gyors ütést is bevisz ellenfelének - és ez a kettős hatás igen fontos a vírus elleni küzdelemben" - fejtette ki Nathan Jones, az Xlear vezérigazgatója. A teljes tanulmány itt érhető el. További információk az Xlearről itt találhatók

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek