A zuhanást túlélte a túrázó, a fagyot már nem

  A 34 éves Loma Linda-i Cassandra Bravo a múlt hét csütörtökön indult egynapos túrára a kaliforniai Inyo Nemzeti Erdőben találató Mount Whitney ösvényen, ám megcsúszott, és lezuhant a sziklákra. Az esést a nő túlélte, és még biztonságba is tudott húzódni egy fatörzs alá, míg segítségre várt. Családja aggódni kezdett, miután estig nem hallott róla, és értesítette a helyi seriffirodát - derül ki az insider.com cikkéből.

  Ösvény a Mount WhitneyForrás: Sanjoy Ghosh/commons.wikimedia.org

  A hatóságok megtalálták Bravo autóját az ösvény bejáratánál, és keresést indítottak a családjával és barátaival együtt, melynek eredményeként szombat reggel meg is találták a nőt egy meredek sziklalejtőn, aki trikóban és leggingsben vészelt át két fagyos éjszakát, melyen akár a -30 fokot is elérhette a hőmérséklet. Bravót egy közeli kórházba szállították, de végül belehalt sérüléseibe.

  A Sequoia Nemzeti Park határában található Whitney-hegy az USA 48 összefüggő államának legmagasabb hegye, a Whitney Trail 18 kilométeres túraútja körülbelül 2 kilométer magasan található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!