Egy túrázó a rendkívüli meleg miatt vesztette életét

Egy 41 éves nő életét vesztette, miután szombaton a rendkívüli melegben túrázott a kaliforniai Santa Monica-hegységben, ahol 43 fok feletti hőmérsékletet mértek. A nő egy barátjával kirándult, amikor rosszul lett, ezért visszaindultak az autójukhoz – derült ki az első jelentésekből. A nő azonban még az úton összesett, így barátja hívta a mentőket. A Los Angeles Megyei Tűzoltóság egységei a helyszínre érkeztek, ahol körülbelül 20-30 percig próbálták újjáéleszteni, de az életét már nem sikerült megmenteni – közölte Morgan Arteaga, Los Angeles megyei seriff helyettese.

Népszerű kirándulóhelyek találhatók a Santa Monica-hegységben, de a hőség miatt körültekintőnek kell lenniForrás: Geographer/Wikipedia

 A nő nevét nem hozták nyilvánosságra. Arteaga elmondta, hogy a halál valószínűleg hőhatások és "természetes okok" miatt álhatott be, de a halottkém fogja majd pontosan megállapítani a halál hivatalos okát. "Ez volt az egyetlen hőhullám a közelmúltban" – tette hozzá a seriffhelyettes. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a nő halálának bekövetkeztekor a hőmérséklet több mint 43.3 fokot mutatott. Vasárnap a California Department of Parks and Recreation (Kalifornia parkokért felelős minisztériuma) bejelentette, hogy hétfőn a Santa Monica-hegység összes túraútvonalát lezárják a hőség miatt – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek