Többen is megfertőződtek egy folyami hajó legénységéből

Az MS Thurgau Chopin folyami hajóról október 31-én szállították le az utasokat a németországi Potsdamban, miután a személyzet egyik tünetmentes tagjának pozitív lett a koronavírus-tesztje, majd még másik kilenc dolgozó is fertőzöttnek bizonyult, ők mindannyian a hajók maradtak karanténban. A 28 utas közül eddig mindenkinek negatív az eredménye - adja hírül az independent.co.uk.

Az MS Frederic Chopin fedélzetén - illusztrációForrás: nicko-cruises.de

A hajót a Nicko Cruises nevű utazási iroda bérelte, mely a hajózási társasággal együtt átfogó fertőzésvédelmi intézkedéseket hajtott végre: antitest és antigén gyorsteszteket is végeztek a beszálláskor, naponta mérték a ferdélzeten tartózkodók testhőrmésékletét, és kötelező volt a maszk viselése, valamint a távolságra vonatkozó szabályok betartása.

A múlt hónapban ennél súlyosabb gócponttá vált egy német folyami hajó, melyen többnyire svájci utasok tartózkodtak. Az óvintézkedéseket betartották, a vacsora alatt azonban érthető okokból senkin nem volt maszk, viszont közben egy fúvüszenekar játszott és jódlizott, többen is ehhez az eseményhez kötik a fertőzést, mely a 92-ből 60 utast érintett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek