Lezárnak egy járványgóccá vált osztrák települést

Lezárják a Salzburg közelében található Kuchl települését a koronavírus-járvány feltartóztatása érdekében - adja hírül az MTI. Ez az első helyi karantén a járvány márciusi tetőzése óta. Szombattól a járványgóccá vált, 7000 fős osztrák települést csak a legszükségesebb szállítmányok és szolgáltatások érhetik el. Ingázók nem léphetnek be a területre, illetve az ott lakók sem hagyhatják el a települést, hogy munkába menjenek. A karantén egyelőre két hétre szól.

Festői kisváros KuchlForrás: Anton_Ivanov/shutterstock.com

"Kuchlban a helyzet kicsúszik az irányítás alól. Nincsenek többé elkülöníthető gócok, a járvány a családokon át minden társadalmi csoportot és réteget érint" - mondta Wilfried Haslauer, Salzburg tartományi vezetője. "A salzburgi Covid-19-fejlemények több mint aggasztóak, mondhatnám, drámaiak" - fogalmazott a tartományi vezető. Mint mondta, azért döntöttek a helyi karantén mellett, hogy elkerülhessék az országos korlátozásokat.

Salzburg tartományban további intézkedéseket vezetnek be, így például a 14 évnél idősebb diákoknak újra távoktatással kell tanulniuk. "Amennyiben a helyzet ilyen robbanásszerűen, ilyen hatványozottan folytatódik, akkor a kapacitásaink határát hozzávetőleg 10-12 napon belül érhetjük el" - jelentette ki Christian Stoeckl, tartományi egészségügyi miniszter.

A korlátozásokról azután döntöttek, hogy a térségben a 100 ezer főre jutó fertőzöttek száma 284-re emelkedett, ami háromszorosa az osztrák heti átlagnak. Az utóbbi 24 órában országosan 1552 új fertőzöttet azonosítottak.

Salzburg Ausztria három fő síelési régiójának egyike. Sebastian Kurz osztrák kancellár nemrég arról biztosított mindenkit, hogy biztonságban lesznek a turisták Ausztriában a közelgő téli turisztikai szezonban, bár több ország is figyelmeztetést adott ki az ország egyes régióira a fertőzöttek számának megugrása miatt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek