Egy buddhista templomba tartó busz vonattal ütközött Thaiföld középső részén, sok az áldozat

Egy buddhista templomba tartó busz vasárnap vonattal ütközött össze Thaiföld középső részén, aminek következtében legalább 20 ember meghalt és 30-an megsebesültek – közölték a hatóságok. A baleset a Khlong Kwaeng Klan vasútállomás közelében, Bangkoktól 63 km-re keletre történt. Az autóbusz utasai Samut Prakan tartományból egy chachoengsaói buddhista templomba utaztak a buddhista nagyböjt végét jelentő szertartásra – írja a CNN.

Mindössze ennyi maradt a buszbólForrás: AFP/Mladen Antonov

A körülbelül 60 gyári munkást szállító busz éppen áthaladt a vasúti síneken, amikor a főváros felé tartó tehervonat nekiütközött. A buszt az oldalára fordult, a teteje leszakadt, rengeteg törmelék és fém szóródott szét a baleset környékén. A vonat a síneken maradt.

Maitree Tritilanon, Chachoengsao tartomány kormányzója elmondta, hogy az átkelőnél ugyan van jelzőrendszer, de nincs sorompó a forgalom blokkolására, amikor jön egy vonat. Elmondta, hogy a tartomány sebességkorlátozásokat és sorompókat telepít, valamint fákat vág ki az átkelőhely közelében, hogy javítsa a beláthatóságot. "Legyen ez az eset tanulság, és javítani fogunk a kockázatos helyeken, így az ilyen balesetek már nem fordulhatnak elő többet" – jelentette ki a közleményében.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Thaiföld az egyik olyan ország, ahol a világ leghalálosabb útjai találhatók. A biztonsági kampányok ellenére az évek során alig történik javulás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek