Óriási káoszt okozott az árvíz Szerbiában

Rendkívüli helyzetet hirdettek 15 szerbiai községben a helyi patakok, folyók áradása miatt. Egyes regionális utak is járhatatlanná váltak.

Már 15 szerb községben hirdettek rendkívüli helyzetet, és az előrejelzések szerint a napokban csak tovább emelkedik a vízállás. Ez a helyiek életét és a közlekedést is megnehezíti.

A közlekedést is megbénította az árvíz - illusztrációForrás: Shutterstock / Piyawat Nandeenopparit

Amennyiben a szomszédos országba tervez utazást, jobb ha elkerüli az érintett területeket, ami Ljubovija, Osecina, Krupanj, Loznica, Mali Zvornik, Arilje, Kosjeric, Lucani, Ljig, Ivanjica és Kraljevo. Itt több regionális út is járhatatlan és a víz házakat öntött el, ami miatt több száz embert kellet kimenekíteni.

Moravicán lezárták a közlekedés elöl a hidakat, nincs áram- és vízszolgáltatás sem - írja a vajdasági Pannon RTV. Ljigben több földcsuszamlás is volt, ami károkat okozott az utakon és a hidakon.

Ljubovija területén 24 óra alatt 210 liter eső esett, amiben a feltételezések szerint egy studenicai idős házaspár is életét vesztette, miután elhagyták otthonukat és elsodorta őket a víz. A keresésüket ma reggel függesztették fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek