Kisiklott egy expresszvonat Milánónál, többen meghaltak

A közkedvelt Freccia Rossa (Vörös Nyíl) expressz óránként 298 kilométeres sebességgel haladt éppen Milánóból Bolognába, salernói végállomással. A hajnali óra miatt a vonaton csak 27 utas volt - adja hírül az MTI.

Egy Frecciarossa vonat Nápolyban - illusztrációForrás: Mikhail (Vokabre) Shcherbakov/commons.wikimedia.org

A vonat motorkocsija és a második kocsi siklott ki, oldalra fordultak, majd a motorkocsiról leszakadt a szerelvény többi része. A motorkocsi ezután nekiütközött egy másik vágányon álló tehervagonnak, majd egy vasúti épületnek - közölte Girolamo Fabiano, a vasúti rendőrség egyik tisztségviselője az állami rádiónak nyilatkozva.

Előtte éjszaka valamilyen munkavégzés folyt a pályának ezen a szakaszán - mondta, de pontosabbat nem közölt erről. Hozzátette, hogy a baleset oka egyelőre nem ismert. A balesetben a két mozdonyvezető vesztette életét.

Több forrás szerint is a sérültek közül senkinek nem életveszélyes az állapota. Egy vonattakarító és egy utas viszont súlyosan sérült meg.

A baleset miatt a vasúti közlekedést felfüggesztették a Milánó és Bologna közötti nagysebességű vonalon, amely a legforgalmasabb az országban. Az ezen közlekedő járatokat lassabban járható vonalakra terelték át, amivel akár egyórás késés is várható egy-egy vonat esetében.

Ezek is érdekelhetnek