Ezen a portálon tájékozódhatnak az Ausztráliába utazók

  A folyamatos bozóttüzek miatt a Turizmus Ausztrália készenléti weboldalt hozott létre az országban tartózkodó turistáknak illetve azoknak, akik éppen tervezik, hogy odautaznak. Ezen a felületen alaposan tájékozódhatnak a kilakult helyzetről, az új portál pontosan közli, mely területeket érintett a bozóttűz. A weboldal létrehozásában az egyes ausztrál körzetek segítenek, és naponta frissítik az információkat, hogy azok naprekészek legyenek.

  Forrás: sandid/Pixabay

  A Turizmus Ausztrália nyilatkozatában arra ösztönzi az utazókat, hogy használják ezeket a forrásokat, hogy a legfrissebb információkhoz juthassanak.

  Azt is közölték, hogy az ausztrál célállomások többsége biztonságos, és továbbra is fogadják a turistákat, illetve az ország összes nemzetközi repülőtere továbbra is a szokásos módon működik.

  A keleti parton több hónapja küzdenek a tűzoltók a lángokkal, amelyek becslések szerint 11 millió hektár földterületen pusztítottak el. Több mint 6000 épület lett a tűz martaléka, eddig 28 ember és közel egy milliárd állat vesztette életét. Új-Dél-Wales kormánya decemberben rendkívüli helyzetet hirdetett, miután a rekordmagas hőmérséklet és az elhúzódó aszály miatt egyre terjedtek a bozóttüzek – írja cikkében a Breaking Travel News.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!