Már Chilében is érezni az ausztrál tüzek füstjét

   A füst a Csendes-óceánon átkelve 11 ezer kilométert tett meg a levegőben. A Dél-Amerikába eljutását egy meteorológiai jelenség, egy alacsony nyomású légörvény tette lehetővé. A szagát Chile középső partvonalán lehet leginkább érezni – mondta az EFE spanyol hírügynökségnek Edita Amador meteorológus.

  Santiago, Chile fővárosaForrás: Rawderson Rangel, Wikipedia

  Az amúgy általában derült térségben most köd uralkodik, és lenyomja a füstöt. A következő napokban valószínűleg távozik Argentína felé – tette hozzá.
  A füst nem okozott gondot a gyéren lakott vidéken. Az egyetlen mérhető következmény az ibolyántúli sugárzás erejének csökkenése.

  Az ausztrál kormány minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy segítse a közösségeket az elpusztult környezet helyreállításában de a bozóttüzeket még valószínűleg hónapokig nem sikerült eloltani – írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!