Az utasok állították meg a gyorsuló vonatot, miután elájult a vezető

Nem mindennapi vészhelyzetet kellett elhárítaniuk egy, a hétvégén Bonn felé tartó vonat utasainak. Az emberek először akkor kezdtek gyanakodni, hogy valami nincs rendben, amikor a vonat éjszaka több állomáson is megállás nélkül áthaladt. Akkor meghúzták a vészféket, de az nem állította meg a vonatot - írja a Travel and Leisure.

Forrás: jonasreichard/pixabay.com

Az egyik utas végül felhívta a vasúttársaságot, ahol elmondták neki, mi a teendő: betörni a vezetőfülkébe. Két férfi vállalkozott a feladatra, és miután betörték az ajtót, megpillantották az eszméletét vesztett mozdonyvezetőt.

Mint a vasúttársaság elmondta, a vészfék nem állítja meg a vonatot, csak jelzést küld a mozdonyvezetőnek. A járműbe ugyanakkor számos biztonsági funkciót is beépítettek, amelyeknek észlelniük kell, ha a vezető elveszti az eszméletét. Úgy tűnik azonban, hogy itt ezek a funkciók nem működtek vagy a vezető súlya vagy a pozíciója miatt, amelyben feküdt.

Egy másik megoldás lehetett volna, ha az SWB kikapcsolja az áramot az útvonalon, de mint mondták, a leggyorsabb és leghatékonyabb eljárás az volt, ha maguk az utasok intézkednek. A sofőrt kórházba szállították és hétfőn reggel ki is engedték. A kabinba betörő utasok kisebb sérüléseket szenvedtek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek