400 ezer embernek kell menekülnie a Japánban ma lecsapó trópusi vihar elől

  Több száz repülő- és vasúti járatot kellett törölni Japánban, ahova megérkezik csütörtökön a Krosza nevű trópusi vihar, ami miatt 400 ezer embernek javasolják a hatóságok, hogy hagyják el otthonaikat és keressenek menedéket.

  A kép illusztrációForrás: skeeze/Pixabay

  Az óránkénti 160 kilométeres széllökésekkel tomboló vihar északkeleti irányba tart, a Japánt alkotó szigetek legkisebbje, Sikoku felé. Valószínűleg helyi idő szerint délután ér majd partot. A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy a vihar miatt 24 óra alatt 1000 milliméter eső eshet péntek reggelig, írja az MTI.

  A helyi hatóságok már kedden közölték, hogy a tájfun Japán nyugati partjai felé tart, ebben a szezonban ez már a tízedik trópusi vihar. Arra is felhívták a figyelmet, hogy földcsuszamlások, árvizek lehetségesek az ország nyugati és keleti térségében is, a hirtelen lezúduló víz mennyisége miatt, írja az infostart.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!