Turistabusz borult fel Madeirán, 29 ember meghalt

Legalább huszonkilenc ember vesztette életét szerda este, amikor egy német turistákat szállító busz felborult a portugál Madeira szigetén. A sofőrrel és az idegenvezetővel együtt összesen 55 ember utazott a buszon – írja a BBC.

A Caniço kisvárosának közelében történt szerencsétlenségben további 27 ember megsérült, akiket kórházba kellett szállítani. A baleset este fél hétkor történt, amikor a busz sofőrje elvesztette uralmát a jármű fölött, majd közvetlen egy kanyar előtt lesodródott az útról, átrepült a domboldali lejtőn található ház felett, amelynek a tetején állt meg.

A buszon a német turisták mellett több helyi is utazott, a halálos áldozatok között 11 férfi és 17 nő volt, egy nő pedig órákkal később, a kórházba szállítás után halt meg. Egyelőre nem tudják, mi okozhatta a balesetet, de Pedro Calado, Madeira alelnöke a helyszínen azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy a busz műszaki állapota megfelelt az előírásoknak, mindössze öt éve volt forgalomban, a vizsgálatok során fogják kideríteni, mi történhetett pontosan.

A Reuters jelentése szerint Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök ma a szigetre repül, António Costa portugál miniszterelnök pedig még az este Twitteren fejezte ki részvétnyilvánítását Angela Merkel német kancellárnak.

Forrás: AFP/Stringer

Madeira szigetén 2005-ben történt hasonlóan végzetes buszbaleset, akkor öt olasz turista halt meg São Vicente közelében, a sziget északi partszakaszán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek