Meghalt egy magyar Madeirán

Meghalt egy magyar Madeirán

Egy kétszáz éves tölgyfa okozott tragédiát egy madeirai kegyhelyen, ahol 12 ember - köztük egy magyar nő - halt meg, amikor egy ünnepség kellős közepén rájuk dőlt a fa.

A lisszaboni magyar nagykövetség felvette a kapcsolatot az elhunyt családjával, és minden konzuli segítséget megad a tragédiában érintett hozzátartozóknak. A Madeira szigetén tartózkodó tiszteletbeli magyar konzul a helyszínről segíti az ügyintézést, illetve folyamatos kapcsolatot tart fent a kórházzal és az illetékes hatósági szervekkel - írja az MTI.

A helybéliek, illetve zarándokok a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) nevű megemlékezés kapcsán gyűltek össze egy Mária-kegyhelynél, a sziget fővárosától körülbelül öt kilométerre lévő botanikus kertben egy forrásnál.

A Jornal da Madeira című helyi lap szerint a 12 halálos áldozat között négy külföldi van. A magyar mellett egy francia és egy német állampolgárról tudnak, a negyedik külföldi áldozat állampolgársága még nem ismert. Madeira regionális kormánya háromnapos gyászt hirdetett az eset után, a portugál ügyészség pedig vizsgálatot indított.

A Público című lap szerint a 200 éves tölgyfát már három éve veszélyesnek minősítették, és arra figyelmeztettek, hogy bármikor kidőlhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek