Elektromos buszok szállíthatják a turistákat a Délitől a Várba

  Elektromos buszok szállíthatják a turistákat a Délitől a Várba

  Felszámolják a 78 ezer négyzetméteres „rozsdaövezetet", miközben egy 42 férőhelyes buszgarázs is létesülhet, amely a turistabuszok végállomása lehetne, hogy aztán innen akár elektromos buszokkal szállítsák a látogatókat a Várba - írja a Turizmus.com az I.kerületi weboldalon olvasható cikk alapján.

  Jelenleg ugyanis a hegyvidéket az I. kerületből a Márvány utcai felüljárón és a Hegyalja úton lehet megközelíteni, de „egyik sem gyalogosbarát". Ezt a problémát több gyalogoshíddal, felüljáróval orvosolják majd, és mindez összefügg a Testnevelési Egyetem sportlétesítményeinek bővítésével is. Itt többek között egy 1000-1500 fős teniszcsarnok kialakítását tervezik, amelynek kiszolgálására egy 250 férőhelyes mélygarázs is létesül.

  Fotó: Süveg József / Wikipedia

   Az egyetem gyakorlócsarnokokat épít, amelyeket a hallgatók tanítási időben használnak, de utána a nagyközönség előtt is nyitva állnak majd. Aztán szerepel a tervek között egy fedett műfüves pálya és egy futókör is, amit az extrémsport-pályához hasonlóan szintén bárki használhat. A munkálatokra a 2018-2020 közötti időszakban kerülhet sor.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek