Turistákkal teli hőlégballon csapódott a földnek Luxorban

  Mintegy 20 turistával a fedélzetén földnek csapódott pénteken egy hőlégballon Luxorban, Egyiptomban; egy turista meghalt, további hét megsérült. A balesetet az erős szél okozta, eltérítette tervezett útvonaláról a fáraótemplomok és -sírok felett sétarepülést végző hőlégballont - közölték nevük elhallgatását kérő tisztségviselők.

  Az MTI hírei szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a szerencsétlenül járt turisták milyen nemzetiségűek. Luxorban korábban is történtek hasonló balesetek. 2013-ban meghalt 19 külföldi turista, mert kigyulladt az őket szállító hőlégballon. 2016-ban 22 kínai turista kisebb sérüléseket szenvedett egy hőlégballon lezuhanásakor. Ennek hatására a hatóságok egy időre leállították ezt a szolgáltatást. Miután újraindították a repüléseket, folyamatosan figyelik a légi járműveket, és a ballonok nem emelkedhetnek 2000 méter fölé.

  A hőlégballon-balesetek Törökországban, főleg a kúpszerű geológiai képződményeiről, az úgynevezett tündérkéményekről híres Kappadókiában is gyakoriak. Legutóbb ezen a területen tavaly márciusban sérült meg 49 turista a földnek csapódó hőlégballonokban. Akkor is a hirtelen kedvezőtlenre forduló időjárás következtében kellett néhány ballonnak kényszerleszállást végrehajtania. Közülük három, nagy magasságban lebegő ballon a közeli Ürgüp irányába sodródott a széllel, és a település külterületén a földnek csapódott.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!