49 turista sérült meg a földnek csapódó hőlégballonokban Törökországban

  49 turista sérült meg a földnek csapódó hőlégballonokban Törökországban

  Negyvenkilenc, főként külföldi turista megsérült kedden egy hőlégballon-balesetben a közép-törökországi Nevsehir tartomány Göreme településénél, Kappadókia történelmi régióban - írja az MTI az Anadolu török állami hírügynökség jelentése alapján.

  Travelo

   A hirtelen kedvezőtlenre forduló időjárás következtében néhány ballon kényszerleszállást hajtott végre, de három nagy magasságban lebegő ballon a közeli Ürgüp irányába sodródott a széllel, és a település külterületén a földnek csapódott.

  A turisták Kappadókia világhírű sziklaformáit, a vulkanikus "tündérkéményeket" akarták megcsodálni madártávlatból. A térség jól ismert földalatti városairól és hegyoldalba vájt templomairól is. A legtöbb sérült enyhe horzsolásokat szenvedett, volt, akinek csontja tört, de senkinek sem szenvedett életveszélyes sérülést. Februárban egy dán turista meghalt egy hasonló kappadókiai balesetben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!