Több turistautat lezártak a Pilisben

  Több turistautat lezártak a Pilisben

  Balesetveszély miatt lezárt több turistaútvonalat a Pilisi Parkerdő Zrt. A lezárás érinti a Rám szakadékot, a Prédikálószéket, valamint az Országos Kéktúra egy szakaszát is – írja az MTI.
  A Rám-szakadékban és a Lukács-árkokban fakidőlések miatt járhatatlanná vált a zöld vonallal és a sárga vonallal jelölt turistaút. A kárelhárítás akár két hetet is igénybe vehet.

  Az alábbi területeket zárták le

  Pilismarót térségében a Rám-szakadékot és Lukács-árkot. A havazás során mindkét helyen számos fa kidőlt, amelynek következtében a zöld sáv és a sárga sáv jelzésű turistautak járhatatlanná váltak. A kárelhárítási munkálatok a jövő hét elején kezdődnek. Az állapotok felszámolása – különös tekintettel a különösen nehéz terepi körülményekre – hosszabb időt, akár 2 hetet is igénybe vehet. Ezenkívül a Vadálló-kövek – Prédikálószék térségét, amely balesetveszélyes, nem látogatható.

  Szentendre térségében az Ispán-rétet és környékét, ami az arrafelé kanyargó Országos Kéktúra szakaszát is érinti. A Szentendre és Pap-rét közötti erdészeti üzemi utat, amely a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat kerékpárútja is egyben.

  A Pilisszentkereszti Erdészet területén a Pilis-hegyet (Boldog-Özséb kilátó jelenleg nem közelíthető meg turistaútvonalon), Fekete-hegyet (Fekete-hegyi Turistaház sem közelíthető meg turistaútvonalon), a Dera-szurdokot, a Holdvilág-árkot. A Visegrádi Erdészet területén a Spartacus-ösvényt, aPap-rétet (Országos Kéktúra szakasza), és a piros sáv jelzést Pilisszentlászló és Visegrád között.

  A Pilisi Parkerdő Zrt. egyúttal továbbra is arra kéri a túrázókat és természetjárókat, hogy a 300-400 méter fölötti erdőterületeket – különösen Dobogókő környékét – balesetveszély miatt a napokban még kerüljék el! Minden túra esetén tartsák szem előtt, hogy a hegyekben téli viszonyok uralkodnak, vagyis senki se feledkezzen meg a megfelelő, vízálló felszerelésről, papíralapú térképről, meleg italról, feltöltött mobiltelefonról, esetleg fej- vagy zseblámpáról.
  Az erdőgazdaság webkamerákat üzemeltet a Pilis-tetőn, a Prédikálószéken és a Hármashatár-hegyen, a felvételek alapján a kirándulók megalapozottabb döntést hozhatnak indulás előtt.

  Súlyos károkat okozott a hideg és a hó a Rám-szakadékbanFotó: PP Zrt
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!