Ne most túrázzon a Pilisben! Csúszósak és veszélyesek a turistautak

Ne most túrázzon a Pilisben! Csúszósak és veszélyesek a turistautak

Bár az igazi túrázókat ez az időjárás nem hatja meg, most mégis azt javasoljuk, ne induljanak útnak! Alább a Pilisi Parkerdő Zrt. figyelmeztetését adjuk közzé.

Legfrissebb hír
A télies időjárás következtében kialakult útviszonyok miatt lezárták az 1111-es út Esztergom felől Dobogókőre vezető szakaszát. A rendőrök a forgalmat a Látóhegyi útnál, a 33-as kilométernél a 117-es útra, Pilisvörösvár felé terelik - tájékoztatta az MTI-t a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

 Ma reggel óta nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban pedig hó és jégdara zúdult az országra, ráadásul a hirtelen téliesre fordult időjárásnak még nincs vége. A hegyvidéki területeken a nedves hóréteg nem olvad el, ezért számos turistaút csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbítja a helyzetet a helyenként felerősödő szél is. A nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, további terhelés esetén kidőlhetnek, eltörhetnek.

A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a túrázókat és természetjárókat, hogy a 300-400 méter fölötti erdőterületeket a napokban ne látogassák, a 300 méter alatti erdőterületeken pedig fokozott óvatossággal közlekedjenek! A figyelmeztetés egyaránt érvényes a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Gerecse és a Gödöllői-dombság turista- és erdei kerékpáros útjaira.

Az alábbi webkamerák felvételeit megtekintve mindenki leellenőrizheti, hogy sok száz méter magasan éppen milyen időjárásra lehet számítani, így a kirándulók megalapozottabb, körültekintő döntést hozhatnak a kirándulást, erdőjárást illetően.

Webkamerák:

Hármashatár-hegy (495 m)

Prédikálószék (639 m)

Pilis-tető (756 m)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek