A világ legmagasabb felhőkarcolóját építik fel a 2020-as dubaji világkiállításra

  A Burdzs Kalifánál is magasabb lesz a világ legmagasabb felhőkarcolója, a Tower. A 2020-as dubaji világkiállításra készül el, és azt, hogy milyen magas lesz, csak akkor hozzák nyilvánosságra, ha befejezték.

  A hírt Mohammed Alabbar, az Egyesült Arab Emírségek vezető ingatlanfejlesztő cégének tartott Emaar Properties elnöke jelentette be. A Tower (torony) nevű épület magasabb lesz a 828 méteres Burdzs Kalifánál, amely jelenleg a világ legmagasabb épülete, írja az MTI. Építési költségei egymilliárd amerikai dollárra rúgnak majd, és a kivitelezésben közreműködik Santiago Calatrava Valls svájci-spanyol építész is.

  A felhőkarcoló "egy fokkal lesz magasabb a Burdzs Kalifánál, és a 2020-as világkiállításra készül el" - közölte Alabbar, nem fedve fel, mit ért egy fok alatt. Azt azonban hozzátette, hogy a pontos magasságát majd csak az épület befejezésekor fogják nyilvánosságra hozni.

  A Burdzs Kalifával ellentétben a Torony nem hagyományos felhőkarcoló lesz, hanem egy kábelekkel kitámasztott torony 20-80 használható szinttel, kilátóteraszokkal, kertekkel és más turistalétesítményekkel.

  Santiago Calatrava elmondta, hogy "páratlan kihívás az építészet történetében egy ilyen tornyot tervezni és büszke arra, hogy a Torony az arab világ és Dubaj történelmét fogja tükrözni."

  A Burdzs Kalifa legendái
  Összeesküvés elméletek, legek és Tom Cruise kaszkadőrmutatványa: összegyűjtöttük a legérdekesebb tudnivalókat a világ (jelenleg) legmagasabb épületéról.
  Egy dubaji hosszú hétvégéhez pedig itt talál tippeket!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!