3 nap börtönt kaptak a meztelenül fotózkodó turisták

3 nap börtönt kaptak a meztelenül fotózkodó turisták

Három nap elzárásra és komoly pénzbírságra ítéltek pénteken Malajziában négy külföldi turistát, akik meztelenül fotóztatták magukat az ország legmagasabb hegycsúcsán, a 4095 méter magas Kinabalun - írja az MTI.

A bíróság közszeméremsértés címén ítélte el a holland, a brit és a két kanadai állampolgárt. Börtönbüntetésüket már letöltötték, sőt, tovább is voltak bezárva, mivel négy napig voltak előzetes letartóztatásban, ám addig nem engedik szabadon őket, míg nem fizetik ki a fejenkénti 350 ezer forintnyi bírságot.

Egy helyi online lap tudósítása szerint a turisták abban versengtek egymással a Kinabalun, hogy ki bírja tovább ruhátlanul a fogcsikorgató hidegben. A csoportban eredetileg tízen voltak, hat társuknak azonban nem jutottak a nyomára a maláj hatóságok.

A vádat egyébként akár földrengés előidézésével is megfejelhették volna. Egy helyi tisztségviselő szerint ugyanis a hegycsúcs szent hely, és a pucér akció megharagította a hegy szellemét, aki pár nappal később 5,9-es erősségű földrengéssel büntetett. A természeti csapás 18 túrázó halálát okozta. Az ügyész mindazonáltal nem talált ok-okozati összefüggést a földrengés és a ruhátlanság között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek