Így okozhat földrengést tíz meztelen turista

Így okozhat földrengést tíz meztelen turista

Meztelenre vetkőzött turisták sérthették meg Délkelet-Ázsia legmagasabb hegyének szellemét, ez okozhatta a néhány nappal ezelőtti malajziai földrengést Szabah szövetségi állam miniszterhelyettese szerint – írja a Turizmus Online a DailyMail cikke alapján.

Néhány héttel ezelőtt külföldi turisták vetkőztek le a világörökségi helyen, az erről készült fotók pedig néhány napon belül be is járták a közösségi oldalakat. A miniszterhelyettes úgy véli, a turisták erkölcstelen viselkedésükkel magukra haragították a Kinabalu-hegy szellemét, aki bosszúból sújtotta a környéket az 5,9-es erősségű földrengéssel. A katasztrófának már 16 halálos áldozata van, két embert pedig továbbra is keresnek. A meztelenkedők az ügy lezártáig nem hagyhatják el az országot, tettüket pedig csak még tovább súlyosbítja, hogy ahelyett, hogy hallgattak volna a túravezetőjükre, aki próbálta őket lebeszélni a vetkőzésről, még el is küldték őt a pokolba.

A Kinabalu-hegyFotó: jrwebbe / flickr

 Az utóbbi időben egyébként érthetetlen módon egyre népszerűbbé vált a szent helyeken való pucérkodás, mi is beszámoltunk a legutóbbi esetről, amikor Angkorban érzett ellenállhatatlan kényszert néhány turista, hogy ledobja a ruháit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek