Milánóban a buli és a tömegközlekedés is non-stop májustól

  Milánóban a buli és a tömegközlekedés is non-stop májustól

  Május elsejétől fél éven át nappal és éjjel is folyamatosan működik a milánói tömegközlekedés az Expo2015 világkiállításra érkező látogatók kiszolgálására.

   

  Villamos fordul Milánó egyik utcájánFotó: Mondadori / Europress / Getty

  Napközben sűrítik a járatok számát, a rendszerint péntek és szombat éjjel működő járatok a hét minden napján járnak – olvasható Milánó önkormányzatának portálján.

  „A busz, a villamos és a metró a legjobb annak, aki az expó idején a városban közlekedni akar. Az expó látogatóin kívül a milánóiak is újra felfedezhetik városuk éjszakai arcát" – hangsúlyozta Pierfrancesco Maran, aki többek között a tömegközlekedésért is felelős.

  Milánó azt is bejelentette, hogy sikerült megállapodnia a városi tömegközlekedési vállalat (Atm) dolgozóinak szakszervezeteivel: a május elsejétől október 31-ig tartó Expo2015 alatt – magasabb bérkiegészítésért – túlórát vállalnak, ezzel biztosítják, hogy a milánói tömegközlekedés az éjszakai órákban se akadjon meg.

  Az expó alatt Milánó több mint négyezer kerékpárral éjszaka is működteti a BikeMi közkerékpár-szolgáltatást. Hasonlóképpen éjszaka is bérelhető lesz a milánói önkormányzat által működtetett gépkocsimegosztó szolgáltatás mintegy 2 ezer járműve.

  Május elsejétől a milánói metróvonalon életbe lép a mobiltelefonnal működő jegyrendszer is.

  A milánói világkiállítás a hét minden napján délelőtt tíz órától éjjel tizenegyig tart majd nyitva. A világ minden tájáról húszmillió látogatót várnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!