Egy karóra is elég a beszálláshoz

  Nem kell beszállókártyát nyomtatni, nem kell a lemerülő mobiltól tartani, most már egy, a csuklónkon lévő okosóra is elég a beszálláshoz. A Sony SmartWatch képernyőjét elég csak bemutatni a Vueling beszállókapuinál.

  A spanyol Vueling légitársaság utasai lehetnek az elsők Európában, akik a csuklójukon lévő karórával mutathatják meg a biztonsági ellenőrzéseknél az elektronikus beszállókártyáikat. Ehhez három dolog kell: a légitársaság e-beszállókártyás mobil alkalmazása, egy okostelefon és a Sony SmartWatch okosórája, amelyen egy applikáció segítségével jelenik meg a letöltött beszállókártya.

   

  Fotó: Sony Mobile

  Az androidos okostelefonokkal használható SmartWatch gyakorlatilag a telefon értesítéseit ismétli meg a csuklón. Az érintőképernyős óra – ha nem akarjuk vagy nem tudjuk valami miatt elővenni a telefonunkat –, értesít a bejövő hívásokról, üzenetekről, tárolhatunk rajta adatokat, zenelejátszást irányíthatunk vele, és még számos appal felszerelhetjük. Áprilistól a Google Play-ből tölthetjük le az okosórához szükséges applikációt.

  Az e-beszállókártya egy olyan QR-kód, amely tartalmazza az utas nevét és járatának információit. A biztonsági ellenőrzésnél és a beszállókapuknál is ezt a kódot olvassák le a telefonunkról vagy táblagépünkről, de emellett a személyinket vagy útlevelünket is meg kell mutatnunk.

  A papíralapú ügyintézés helyett az utóbbi években egyre több légitársaság kínálja fel a mobil check-in és az e-beszállókártyák lehetőségét utasainak. A Budapestről induló járatokkal is rendelkező hagyományos és fapados légitársaságok telefonos alkalmazásait korábban egy cikkben gyűjtöttük össze.Itt elolvashatja, hol és milyen applikációkkal segítik a becsekkolást és a beszállást.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!