Extrahosszú shoppingvonatok indulnak Bécsbe

Extrahosszú shoppingvonatok indulnak Bécsbe

 Az adventi ünnep közeledtével egyre többen választják az osztrák fővárost úti célul, sokan meglátogatják a bécsi karácsonyi vásárokat, és a nevezetességeket. Egy átlagos hétvégéhez képest ebben az időszakban jelentősen többen utaznak a MÁV-START vonatain is, ezért a megnövekedett utasforgalom kiszolgálására a hétvégétől, egyes railjet vonatok dupla szerelvénnyel közlekednek. Ezzel egy-egy alkalommal több mint nyolcszáz utas tud helyet foglalni, 152 darab első osztályú és 632 darab másodosztályú, valamint két business class részben további 32 helyet kínál a vasúttársaság.

Fotó: Elisabeth Schoenfelder / Flickr.comForrás: Travelo

 

Már a most következő hétvégén, november 30-tól egészen december 15-ig az utasok rendelkezésére állnak szombaton, majd december második hétvégéjétől vasárnap is a dupla railjetek, melyek Budapest Keleti pályaudvarról reggel 7:10-kor, Bécsből este 17:48-kor indulnak. A vonatok pontos indulási időpontjai megtalálhatók a MÁV-START honlapján, ahol megtekinthető a december 21-én közlekedő mentesítő EuroCity vonat teljes menetrendje is.

A megduplázott kapacitással közlekedő railjet vonatok ellenére is azt javasolja utasainak a MÁV-START, hogy érdemes a Bécsbe szóló menetjegyeket és helyjegyeket minél előbb elővételben megváltani. Az érvényes menetjegyeket a vasúttársaság internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül, vagy a nemzetközi pénztárakban, illetve a menetjegyirodákban lehet megvásárolni.

Fotó: vonatguru / Flickr.comForrás: Travelo

 A kényelmes utazás érdekében, naponta több mint tíz alkalommal indul vonat Budapestről Bécsbe, a magyar vasúthálózaton közlekedő egyik legmodernebb, és az utasok körében közkedvelt railjet vonatok kétóránként állnak rendelkezésre. Kedvező árú kirándulójeggyel már 25 eurótól elérhető az osztrák császárváros oda-vissza útra, további 9 euróért pedig két napig korlátlanul igénybe vehető a bécsi városi tömegközlekedés is – áll a vasúttársaság közleményében.

Ezek is érdekelhetnek